دانلود پاورپوينت ولایت محوری و الزامات آن جهت رشته علوم سیاسی قالب 33 اسلايد و با فرمت pptx بصورت کامل و جامع و با قابليت ويرايش

 

 

 

يکي از ارکان مهم انقلابي که با ماهيّت کاملاً اسلامي به وجود آمد و توانسته علي‌‌رغم همة توطئه‌ها و تهاجمات گسترده و متنوع [سخت و نرم] دشمنان بيش از سه دهه با اقتدار و موفقيت استمرار يابد و حرکت به جلو و پيشرفت و تعالي را در همه ابعاد ادامه دهد و براي تحقق و دست‌يابي به اهداف داخلي و جهاني خود گام‌هاي بزرگ و اساسي را بردارد، رهبري بي‌نظير انقلاب و پيوند امت با مديريت و رهبري انقلاب است. ولايت‌محوري تا به حال علاوه بر حفظ اصول انقلاب و ارزش‌هاي دينيآن و استمرار حرکت در صراط مستقيم اسلامي، دشمنان را ناکام و دوستان انقلاب را اميدوار ساخته است و بديهي است

 

 

هرچه اهتمام و عمق‌بخشي به اين رکن اساسي بيشتر گردد انقلاب اسلامي و نظام برآمده از آن استحکام بيشتري يافته وتهديدات را خنثي و چشم‌انداز آينده را روشن‌تر مي‌سازد ولذا بر همة علاقمندان و به ويژه سنگرنشينان انقلاب اسلامي و مدافعان اسلام ناب است که با معرفت و بصيرت کامل نسبت به استحکام و تعميق و گسترش ولايت‌‌محوري آن را يکي از مهمترين راهبردهاي دفاع همه‌جانبه از انقلاب اسلامي و استمرار نهضت ديني و بيداري و زمينه‌سازي براي تحقق حکومت جهاني وليّ و حجّت و ذخيره الهي قرار دهند چنانچه ولايت‌محوري مطمئن‌ترين راهکار براي تقويت معنويت در زندگي فردي و اجتماعي و سازماني است  و به حق باید آن را از اصول و مؤلفه های اساسی پاسداری از انقلاب اسلامی قلمداد کرد.

 

 

 


حضرت آيهْْ الله خامنه‌اي قبل از پيروزي انقلاب حقيقت ولايت و ولايت‌محوري در بين افراد و جامعه ديني را اينگونه ترسيم مي‌نمايد:
ولايت در يک انسان به معناي وابستگي فکري و عملي هر چه بيشتر و روزافزون‌تر با وليّ است، وليّ را پيدا کن، وليّ خدا را بشناس، آن کسي که او وليّ حقيقي جامعه است او را مشخص کن، بعد از آنکه مشخص کردي شخصاً از لحاظ فکر، از لحاظ عمل، از لحاظ روحيات، از لحاظ راه و رسم، روش خودت را به او متصل کن، مرتبط کن، به دنبالش حرکت بکن به طوري که تلاش تو تلاش او، جهاد تو جهاد او، دوستي تو دوستي او، دشمني تو دشمني او و جبهه‌بنديهاي تو جبهه‌بنديهاي او باشد... چنين کسي داراي ولايت است.

 

 


اما ولايت يک جامعه به چيست؟ ولايت يک جامعه به اين است که ولي در آن جامعه اوّلاً مشخص باشد ثانياً منشأ و الهام‌بخش همه نيروها، نشاطها و فعاليتهاي آن جامعه باشد. قطبي باشد که همه جويها و سرچشمه‌ها از او سرازير مي‌شود، مرکزي باشد که همه فرمان‌ها را او مي‌دهد و همه قانون‌ها را او اجرا مي‌کند. نقطه‌اي باشد که همه رشته‌ها و نخ‌ها به آنجا برمي‌گردد همه به او نگاه کنند، همه دنبال او بروند، موتور زندگي  را او روشن بکند، راننده و پيش قراول کاروان زندگي در جامعه او باشد اين جامعه داراي ولايت است... جامعه‌اي که داراي ولايت شد مانند مرده ‌اي است که داراي جان شده است. (ولايت، نشريه 36 حزب جمهوري اسلامي، ص 56 تا 59)

 

 


معظم له در گفتار بَعد همان کتاب پس از استناد به آياتي از قرآن مي‌فرمايد:
ما از نظر قرآن ثابت کرديم که حفظ پيوستگي‌هاي داخلي و نفي وابستگيهاي خارجي براي يک جامعه مسلمان متوقف است بر اينکه يک قدرت متمرکزي در جامعه اسلامي وجود داشته باشد تا همه نشاط‌ها و فعاليت‌ها و همه جهت‌گيري‌ها و موضع‌گيري‌ها و قطب‌ها و جناح‌هاي مختلف اين جامعه را او رهبري و اداره کند و اسم آن را وليّ يعني فرمانروا گذاشتيم يعني آن کسي که همه نيروها بايد از او الهام بگيرند و همه کارها بايد به او برگردد و خلاصه او آن کسي است که مديريت جامعه اسلامي هم از جنبه فکري و هم  از جنبه عملي به او بوده و نامش ولي است... . (همان، ص 68)

 

 

 

 

 

 

 

فهرست مطالب
مقدمه
تعريف ولايت‌محوري
آثار و کارکردهاي ولايت‌محوري:
مباني ولايت محوري
 فلسفه وجودي دين
راهبرد کلان دين براي هدايت
کارکرد قرآن
کارکرد ولايت
ولايت فقيه
چهار مطلب راجع به ولایت فقیه
انتصابی بودن ولایت فقیه
مردم سالاری دینی در نظام ولایی
نهادهای حکومتی
ولایت مطلقه
نتيجه
الزامات ولايت ‌محوري
الزامات معرفتي و اعتقادي ولايت‌محوري
معرفت و ايمان به شؤون ولايت و کارکردهاي آن
درک صحيح از مواضع و منويات رهبري
تبرّي و دشمن‌شناسي
شناخت بعد مردمي ولايت
الزامات عملي ولايت‌محوری